5 min

Hva er din Lamborghini?

Når man vet bedre, gjør man bedre.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Det sies at "success leaves clues" og jeg er faktisk enig. Om man studerer suksess innen alle felt så er det noen grunnleggende trekk som går igjen hos alle. Om man siterer Anthony Robbins så er de fire stegene som følger:

1. Make a plan
2. Follow the plan
3. Evaluate
4. Change if it doesn´t work.

Dette virker jo forsvinnende enkelt eller hva? Spørsmålet er om dette er alt. Jeg våger å påstå nei. La meg utfordre de fire punktene over og presentere deg for 4 andre som jeg våger å påstå er av enda støøre betydning. Det kan virke litt storslagent å utfordre selveste Tony Robbins, men det er lov å mene ting.

1. Filosofi

Din filosofi avgjør alt. Hva menes med filosofi? I min verden handler det om hva og hvem du ønsker å være. Dette punktet kan benyttes i alle sammenhenger, men siden vi befinner oss i en treningsverden kan vi jo bruke det. Eksempelet Crossfit er  fantastisk å bruke. Om du spør en Crossfit fantast om hva som symboliserer denne filosofien vil du sannsynligvis få noen av følgende svar (ikke la deg provosere, men ta poenget):

1. Baseøvelser er alt. Isolasjonsøvelser er bare tull...
2. Paleo er rett. Alt annet enn steinalderkost er feil...
3. Alltid tren hardest mulig...
4. Du må trene i Vibram Five Fingers...
5. Du spiser bare Omega 3 fra kilde X...
6. Er du gutt trener du i tights med shorts over og er du jente trener du i korte tights...

Poenget er at filosofien Crossfit er mulig å oppsummere i få ord og er relativt enkelt å forklare. Alle som leser dette forstår at dette er bare ment som eksempler og ikke er harde fakta. Å ha en enkel tydelig filosofi gjør det enkelt å tro på.

Steg 1: finn din filosofi.

2. Innstilling

Alle har vi møtt noen som alltid stiller opp og noen som aldri stiller opp. Alle har en venn som er der når alle andre svikter. Alle kjenner en som alltid tar korteste veien til mål og en som alltid gjør "det riktige". Innstillingen din er som alt annet mulig å endre. Du kan våkne i morgen og være den personen som alltid gir det lille ekstra. Et eksempel. For en stund tilbake hadde vi gleden av å ha Alejandro Fuentes på vår utdannelse til Personlig Trener. Av alle som kom på kurset skilte han seg øyeblikkelig ut som en eksepsjonell ung mann. Han håndhilste og viste en ydmykhet som jeg sjelden eller aldri har sett. Alejandro vil med sin innstilling lykkes i hva han enn foretar seg. Han har "det lille ekstra". Hans fantastiske evne som artist overgås av hans personlighet som om mulig er enda bedre. Du kan også være en Alejandro...

Fra og med i morgen når du står opp bestemmer du deg for å gjøre du det som ikke forventes av deg. Gi tilgivelse til en som har sviktet deg før og som ikke venter det, gi litt ekstra penger til de som selger =OSLO, gi litt mer kundeservice eller hjelp den personen som du ser behøver det. Hvorfor det? Fordi du kan!

Steg 2: Bestem deg for å gi det lille ekstra

3. Handling.

Punktet over er bare ord om du ikke gjør det. Det er som NIKE reklamen "Just Do It". Gjør som du sier du skal gjøre. Hvor mange ganger du enn har feilet før, prøv igjen. Et kinesisk ordtak sier "man faller syv ganger og reiser seg åtte". Har du forsøkt før og ikke fått det til av en eller annen anledning? Du er heldig, så lenge du har en dag til kan du gjøre bedre. Når man vet bedre, gjør man bedre.

Steg 3: Just Do It

4. Hva er din Lamborghini?

Når jeg var 7 år begynte min mor og far å bygge hytte. Vi hadde et spill. Et kortspill med biler. Fra første gang jeg så den drømte jeg. En rød Lamborghini Countach, toppfart 307 km/t. Drømmen..

Selv om suksess har endret seg så har jeg fortsatt samme bilde i hodet i dag som for 35 år siden. Vi trenger alle noe som gir oss motivasjon til å gå den ekstra milen. Noe som gjør at vi strekker oss ut av komfortsonen. Noe som gjør at vi spretter opp klokken 0500 fordi vi vil og ønsker, noe som gjør at vi studerer den timen ekstra eller anstregner oss utover det vi trodde var mulig.

Min Lamborghini i dag er min kommende datter. For henne vil jeg være bedre i morgen enn i dag. Bedre i dag enn i går og alltid søke etter å bli enda bedre. For henne vil jeg forsøke å aldri igjen gjøre de samme feilene som jeg har gjort før. For henne vil jeg være den beste jeg kan være.

Steg 4: Finn din motivasjon

Hva er din Lamborghini...? Finner du den vil kampen ikke være fullt så tøff.

 

Publisert: 18.09.2013 KL. 12:05
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.