5 min

Suksess i trening:

Finnes det en "beste" metode innen trening og kosthold?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

I termen personlig trening ligger det en betydning av at treningen på en eller annen måte må tilpasses individet. Om det hadde vært en metode eller en måte å trene på som var best kunne vi vel forenklet alt og bare kalt det trening og utelatt ordet ”personlig”.

Treningshemmeligheter, finnes de?

Faktum er at, selv om vi sier og har som intensjon å tilpasse treningen til individet, så sitter vi igjen med en grunnleggende usikkerhet på hva som er best, og da søker vi. I dagens treningsindustri så virker det som om vi ikke ser skogen for bare trær. VI prøver hele tiden å forbedre, utvikle eller finne opp nye metoder eller teorier som er ”det siste” og glemmer å fokusere på det grunnleggende, det som faktisk alltid fungerer. Hva er det da som alltid fungerer? Vi kan like gjerne slippe ut hemmeligheten…det er ingen ting som fungerer best. Om det hadde vært så enkelt hadde jo alle benyttet det.

Hva er det da som gjør at vi søker så desperat videre etter de siste nye metodene, følger de siste trendene og utvikler nye maskiner? Jeg våger å påstå at det er usikkerhet. Med dette mener jeg at mange av oss ikke er trygge nok på egen kunnskap. Troen på at vi er bra nok er ikke sterk nok. Vi tviler og dermed stiller vi spørsmål til alt vi gjør. Spørsmålene medfører at vi tester, varierer, vingler og stiller spørsmål til og mellom alle ting vi gjør og ingenting får tid til å fungere. Resultatet? Noe som kanskje hadde fungert veldig bra blir ikke konsekvent fulgt lenge nok til å skape resultater og forvirringen blir større enn noen gang. I takt med at resultatene ikke kommer forsvinner kundene, din motivasjon eller mestringsfølelsen, og karrieren som trener eller en som trener blir kortvarig.

Hvilke metoder?

Mange av dere har helt sikkert sett på noen mennesker som ”kettlebells-fyren”, ”lav-karbo-PTen” eller andre som benytter seg av en eller få metoder og sier at det er det eneste rette. Trolig tar denne personen mer feil enn deg som vingler fra metode til metode. Det er IKKE et opplegg som passer for alle eller som skaper de samme resultatene hos alle. Crossfit er ikke det beste, på lik linje som at verken Knebøy eller andre øvelser er det beste for alle. Treningen MÅ individtilpasses, så lenge noen grunnleggende faktorer er på plass.

Hva menes så med tittelen på artikkelen? Ved å alltid være ”for” nysgjerrig på alt nytt holder vi oss ikke til de etablerte metodene som alltid har fungert  lenge nok til at resultatene kommer.

Verden er full av klisjeer som KISS (Keep It Simple Stupid),”Det enkleste er ofte det beste” og lignende. Og, det er jo faktisk sånn; det er noen grunnleggende regler som må beherskes. På lik linje som at matematikk på sitt mest grunnleggende består av pluss, minus, dele og gange består trening av enkle regler; Hardt, korrekt arbeid, over tid!”

 

 

Om du har grunnleggende kunnskap er du i stand til å skape utrolige resultater. Ikke la deg skremmes inn i å tro at det er den siste metoden, kosttilskuddet eller morgencardioen som er oppskriften på suksess. Om du ikke har grunnleggende kunnskap kan du skaffe deg det. En personlig trener utdannelse vil gi deg alle de verktøyene som du behøver for å begynne på din reise til en person som kan skape resultater på deg selv eller andre på kortest mulig tid.

Essensen av artikkelen er som følger:

Skaff deg en grunnleggende kunnskap om menneskekroppen og hvordan trening påvirker dette og stol på at du er dyktig nok. Ikke vingle fra metode til metode, men gi hver enkel ting lang nok tid til å fungere. Minimum bør være 3 måneder, ikke fordi den tiden er hellig, men fordi det er lenge nok til å kunne evaluere om det fungerer. Om det ikke fungerer prøver du noe nytt og fortsetter til du har funnet de metodene som fungerer best for deg eller dine kunder. Da vil du lykkes…

 

 

Publisert: 06.09.2013 KL. 09:03
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.